Rolde wil brede discussie Boerhoorn

Rolde wil brede discussie Boerhoorn

De toekomst van De Boerhoorn in Rolde moet breed worden bekeken samen met andere dorpsvoorzieningen.

De toekomst van De Boerhoorn in Rolde moet breed worden bekeken samen met andere dorpsvoorzieningen.

Dat advies kwam luid en duidelijk uit een bijeenkomst met zeker 150 Roldenaren over de vraag hoe De Boerhoorn beter en daarmee voor de gemeente goedkoper benut kan worden. Van de sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal kwam het dringende advies om niet alleen het probleem van de slechte bezetting van het dorpshuisgedeelte te bekijken, omdat de clubs feitelijk te weinig ruimte hebben.

De Boerhoorn zou een centrale dorpsvoorziening kunnen worden waarin het onderwijs en de ouderenhuisvesting ook een plek krijgen. Soortgelijke suggesties kwamen van de PvdA en enkele andere clubs. In april komt een tweede bijeenkomst. De gemeente wil eind dit jaar een voorstel voor de gemeenteraad formuleren. Die moet volgens wethouder Henk Heijerman vooral duidelijk maken wat Rolde graag wil met De Boerhoorn en hoe dat financieel mogelijk gemaakt kan worden.

,,Het is zeker niet onze bedoeling om De Boerhoorn te sluiten. Het moet alleen anders en dan vooral goedkoper.'' Zorgen zijn er vooral voor het dorpshuisgedeelte waar de bezettingsgraad is gedaald naar 15 procent, onder meer doordat welzijnswerk er veel minder gebruik van maakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu