Rolderstraat in Assen is veiliger, maar cameratoezicht blijft

In de Rolderstraat in Assen hangen camera's en geldt een samenscholingsverbod. Foto: Marcel Jurian de Jong

De Rolderstraat in Assen is afgelopen jaar veiliger geworden. Dat stelt de gemeente Assen na een evaluatie van Stadsmarinier Dick Dreves.

De gemeente Assen wees de Rolderstraat vorig jaar november aan als veiligheidsrisicogebied. Dit gebeurde na meerdere geweldsdelicten in en rond straat, waarbij vuurwapens waren gebruikt. Verschillende maatregelen werden vervolgens getroffen, zoals een samenscholingsverbod, preventief fouilleren en het plaatsen van bewakingscamera’s.

Veiligheidsgevoel

Uit de evaluatie van Dreves komt naar voren dat bewoners, ondernemers en bezoekers minder overlast ervaren. Om te voorkomen dat de overlast terugkeert in de Rolderstraat, blijven de flexibele camera’s tot en met 1 november 2021 in gebruik. Dat is gezamenlijk besloten door politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente.

Mochten er opnieuw incidenten plaatsvinden, dan kunnen de beelden achteraf worden bekeken. De gemeente meldt dat ook het live meekijken met de beelden mogelijk blijft, maar dat dit niet standaard gebeurt. Na een jaar vindt er opnieuw een evaluatie plaats om te bepalen hoe veilig de bewoners en ondernemers zich voelen. Mocht daaruit blijken dat dit in orde is, dan wordt het cameratoezicht gestopt.
Nieuws

Meest gelezen

menu