Rolderstraat wil delen in opbrengst TT-Nacht

Het TT Festival. Foto Archief DvhN

De horeca in de Rolderstraat voelt zich tekort gedaan door de projectgroep die de TT Nacht verpacht. Ze willen een stichting oprichten die de verpachting van onder meer bierkramen gaat regelen.

De horeca in de Rolderstraat voelt zich tekort gedaan door de projectgroep die de TT Nacht verpacht. Ze willen een stichting oprichten die de verpachting van onder meer bierkramen gaat regelen.

Tijdens de bijeenkomst maandagmiddag voor horeca-ondernemers in de binnenstad legde projectleider Sander ten Bosch de plannen uit voor het komende TT Festival eind juni. Er komen in de stad negen zogeheten vermaakpleinen met muziekpodia met biercarrousels. Dit om meer bezoekers in de Nacht van Assen op te kunnen vangen. De TT Nacht zit met de 70.000 bezoekers van vorig jaar aan zijn taks.

De Rolderstraat is te smal voor zo'n vermaakplein en uit veiligheidsoverwegingen mogen er geen bierpompen op straat. Vandaar dat de horeca-ondernemers willen meeliften met de vermaakpleinen in de buurt, op de Doevenkamp en Jan Fabriciusstraat. Ook willen ze graag bierkramen huren in De Nieuwe Huizen, dat binnen het gebied van de ondernemersvereniging Nieuwe Huizen, Rolderstaat, Groningerstraat (NRG) valt.

De horeca wil dat organisatoren van andere vermaakpleinen in de stad geen verpachting krijgen in het NRG-gebied. Dat is nu wel het geval. Zo beheert de eigenaar van lunchcafé Plein 10 aan het Koopmansplein ook de bierpompen in de Nieuwe Huizen. ,,Wij vallen nu buiten de boot”, zegt Iwan Gadjadhar van eetcafé Klein Paramaribo. Hij wil samen met andere cafés en eetgelegenheden de stichting TT-belangen NRG opzetten.

Sander ten Bosch is verbaasd dat de Rolderstraat pas gistermiddag met zijn kritiek kwam, toen de plannen en pachters van de pleinen bekend werden gemaakt. ,,We hebben alle 51 horecabedrijven aangeschreven over de onze plannen, het is in de gemeenteraad geweest. Tot vandaag heb ik niets van deze horecazaken in de Rolderstraat gehoord.”

Ondernemers die de vermaakpleinen vorig jaar pachtten, mogen dat dit jaar weer doen. Ten Bosch: ,,Zij hebben vorig jaar hun nek uitgestoken. Ze moesten de bands en podia regelen en voorfinancieren. Dan praat je over tienduizenden euro's. Gelukkig is het goed uitgepakt. Het is toch terecht dat deze ondernemers dit jaar de eerste keuze hebben.” Hij raadt de horeca in de Rolderstraat aan contact te zoeken met de pachters om bij hen een biercarrousel te huren.

De TT is dit jaar voor het eerst op zondag. Daarom verwacht Ten Bosch dat er zowel op de vrijdag- als zaterdagavond meer dan 70.000 bezoekers naar het Assen centrum komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu