Rolluik parkeergarage Assen dicht: uur wachten

ASSEN De toegangshekken in de parkeergarages Stadhuis en Cité werken niet helemaal naar behoren. Afgelopen weekend stond een Assenaar een uur te wachten op hulp.

Een stel uit Assen parkeerde de auto in parkeergarage Stadhuis (vroeger Doevenkamp red.) en keerde even na middernacht terug bij hun auto. Maar toen ze met de auto voor de uitgang stonden, ging het rolluik niet open. Andere lezers kampten met haperend hekwerk in Cité, de parkeergarage bij de Mediamarkt en Jumbo, en ook in Stadhuis komen de problemen vaker voor.

Grootste klacht van het stel: ze moesten een uur wachten op hulp. Via het telefoonnummer dat gebeld moet worden bij calamiteiten kwamen de Assenaren uit bij een bandje. Hierop werd verteld dat het stadhuis gesloten was en dat ze bij calamiteiten aan de lijn moesten blijven. Maar contact met de gemeente kwam er niet. Ook de politie kon niet helpen en na het geven van persoonlijke gegevens kreeg het stel van de politie een telefoonnummer in Rotterdam: de nieuwe beheerders van de parkeergarages in Assen.

Na bijna drie kwartier lukte het de beheerder om het rolluik te openen. Thuis ontdekte lezer dat de Stadspas wel gewoon om 1.48 was uitgelogd uit het systeem, maar pas een uur later ging uiteindelijk het rolluik open. Het stel had met de Stadspas al eerder problemen in parkeergarages. Ook Cité hapert af en toe melden lezers, daar werkt het hekwerk niet na sluitingstijd van het winkelcentrum.

De Stadspas werd zes jaar geleden geïntroduceerd en vorig jaar betaalden 6000 Assenaren met de pas in parkeergarages in het centrum. Ze betalen per minuut via automatische incasso en krijgen tien procent korting. Wel betalen Assenaren administratiekosten.

Martin de Bruin, woordvoerder van de gemeente Assen beaamt dat er de afgelopen weken een storing was aan het hek van Cité. ,,Daarom is besloten het hekwerk open te laten staan’’, zegt De Bruin.

Verder wordt hard gewerkt om de storingsmeldingen adequater op te lossen. ,,Zodat mensen sneller worden geholpen’’, zegt de Bruin. Dat gebeurt naar aanleiding van geluiden over de lange wachttijd. ,,Op korte termijn worden die maatregelen ingevoerd, waarschijnlijk deze week nog.’’

Hoe het kan dat de rolluiken niet openen, is nog gissen. ,,Het kan zijn dat door de hoek van de camera kentekens niet leesbaar zijn bij het uitrijden, zeker in deze tijd van het jaar. Misschien moeten de camera's net even anders staan’’, zegt De Bruin.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu