Rolstoeltennisser Tom Egberink (27) uit Dalen pakt Nederlandse titel in enkel- en dubbelspel

Rolstoeltennisser Tom Egberink (27) uit Dalen schreef bij het Nederlands Kampioenschap in Amstelveen zowel het enkelspel als dubbelspel op zijn naam. Foto: Egberink

Rolstoeltennisser Tom Egberink uit Dalen heeft zaterdag bij het Nederlands Kampioenschap in het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen zowel de titel in het enkelspel als in het dubbelspel veroverd.

De nummer acht van de wereld was individueel in drie sets te sterk voor Ruben Spaargaren: 2-6, 6-4 en 7-5. In het dubbelspel zegevierde de 27-jarige Dalenaar met Carlos Anker. Het koppel liet in de finale Berry Korts en Mitchel Grauw in twee sets kansloos: 6-0 en 6-1.

Zesde operatie in zeven jaar

De nationale titels - bij het enkelspel zijn eerste - vormen een mooie opsteker voor Egberink. Hij heeft begin maart wederom een operatie aan zijn onwillige elleboog ondergaan. Het was de zesde keer in amper zeven jaar dat de rolstoeltennisser onder het mes moest. Egberink had zich het sportjaar 2020 sowieso heel anders voorgesteld, want ook het doorschuiven van de Paralympische Spelen naar volgend jaar liet hem uiteraard niet koud.

Op naar Tokio 2021

Zijn vizier is nu volledig gericht op Tokio 2021. Egberink traint inmiddels weer vijf keer in de week volle bak in Amstelveen op het NTC van tennisbond KNLTB. De komende weken staan onder meer toernooien in New York en Frankrijk op het programma.

Met een voorlopig achtste plaats op de wereldranglijst kan Egberink kwalificatie voor de Paralympische Spelen nauwelijks nog ontgaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu