Rommelig verloop Roder feestweek volgens politieke partijen Noordenveld samenloop van omstandigheden: 'Verbieden was helemaal niet goed gegaan'

Raadsleden in Noordenveld scharen zich achter het handelen van burgemeester Klaas Smid tijdens de onrustige feestweek in Roden. ,,Op sociale media wordt hij neergezet als kwade genius.”

Paarden op de Rodermarkt, afgelopen najaar. Dit jaar zal er voor het eerst ook een paardenmarkt in het voorjaar plaatsvinden.

Paarden op de Rodermarkt, afgelopen najaar. Dit jaar zal er voor het eerst ook een paardenmarkt in het voorjaar plaatsvinden. Foto: Jaspar Moulijn

Twee avonden op rij onrust in het centrum, waarbij agenten met stenen en flesjes werden bekogeld en de ME op de achtergrond werd ingezet. En een drukbezochte paardenmarkt die er eigenlijk niet had mogen zijn. De Roder feestweek, die in verband met corona was afgeschaald tot een ‘light’ variant, verliep onrustig. De partijen in de gemeenteraad willen dat de organiserende Vereniging voor Volksvermaken en de gemeente met elkaar om tafel gaan om de gang van zaken te evalueren.