Ron (34) uit Hoogeveen weegt 176 kilo en doet mee aan de nieuwe reeks van Obese van RTL 4. Lukt het de oud-wedstrijdzwemmer om tientallen kilo's af te vallen?

Ron Zaagman uit Hoogeveen voorafgaand aan deelname. Foto: RTL/Maartje Brockbernd

Ooit was hij wedstrijdzwemmer, maar daar is na jaren van roofbouw op het lichaam van de 34-jarige Ron Zaagman weinig meer over.

De Hoogevener doet mee aan het het vijfde seizoen van het televisieprogramma Obese. Zijn relaas is woensdag 21 oktober te zien bij RTL 4.

De vijfde reeks van het programma startte begin september. Deelnemers die aan morbide obesitas (extreem overgewicht) lijden worden gevolgd en begeleid door presentatrice Angela Groothuizen en haar team. In acht maanden tijd werken ze aan een nieuwe levensstijl.

Zaagman is vanavond te zien in de laatste aflevering van dit seizoen. Vanwege jarenlange roofbouw is de oud-wedstrijdzwemmer veel te zwaar. En hij wil zijn twee dochters wel zien opgroeien voordat zijn lijf het begeeft onder de kilo’s. Hij gaf zich vorig jaar augustus op toen RTL op zoek was naar kandidaten voor het nieuwe seizoen.

Obese begint om 20.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu