Roteal uit Assen wint Business Voice Drenthe

Richt Loorbach van Roteal juicht als hij hoort dat zijn bedrijf de winnaar is van Business Voice Drenthe. Foto: Marcel Jurian de Jong

De Drentse start-up Roteal heeft de finale van Business Voice Drenthe gewonnen. Het bedrijf overtuigde de jury dinsdagavond met een idee om verspilling in de installatietechniek te voorkomen.

Roteal uit Assen produceert herbruikbare einddoppen om cv- en waterleidingen tijdelijk af te sluiten. Nu moet dat nog met afsluitingen die je later weer moet afzagen. „De installatietechniek verspilt jaarlijks 300 kilometer aan leidingen”, zei ondernemer Richt Loorbach. „En dat kost vele miljoen euro’s. Met deze herbruikbare dop is dat verleden tijd.”

Internationale octrooien

Het bedrijf heeft al internationale octrooien op de herbruikbare einddop en wil nu ook daadwerkelijke de markt gaan veroveren. Daarbij is het winnen van de finale van Business Voice Drenthe een mooi begin. De wedstrijd is bedoeld als steun in de rug voor beginnende Drentse bedrijven.

Na een aantal voorrondes, dit jaar door heel Drenthe gehouden, bleven vijf (beginnende) ondernemers over die anderhalve minuut kregen om het publiek in de zaal en vooral de vijfkoppige jury op het podium te overtuigen van hun idee.

De vijf juryleden luisterden aandachtig, maar zaten in draaiende fauteuils met hun rug naar de deelnemers toe. Zij hadden iedere keer geen idee wie voor hen stond. Vonden ze het idee goed en wilden zij zich met hun advies binden aan deze kandidaat? Dan draaiden zij hun stoel om. The Voice of Holland meets Dragon’s Den, om het in plat Nederlands te omschrijven.

Cheque

De winnaar van de avond, Roteal, kreeg naast allerlei andere extra’s een cheque overhandigd van 1.000 euro. En natuurlijk het applaus van vele succesvolle Drentse ondernemers in het publiek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu