Routes voor mountainbikers in Emmen weer op peil en plannen voor uitdagender parcours. 'Deze samenwerking is uniek'

De drie grote routes voor mountainbikers in Emmen liggen in het Valtherbos/Emmerdennen (20 kilometer), het Noordbargerbos (13 kilometer) en rond de Grote Rietplas (14 kilometer)

De drie grote routes voor mountainbikers in Emmen liggen in het Valtherbos/Emmerdennen (20 kilometer), het Noordbargerbos (13 kilometer) en rond de Grote Rietplas (14 kilometer) Foto: Shutterstock

De Fiets Tour Club Emmen krijgt meer mogelijkheden om drie grote mountainbikeroutes in Emmen goed te onderhouden en uitdagender te maken. De gemeente Emmen en de provincie stellen daarvoor voor de komende drie jaar samen 30.000 euro beschikbaar.

De drie routes in Emmen liggen in het Valtherbos/Emmerdennen (20 kilometer), het Noordbargerbos (13 kilometer) en rond de Grote Rietplas (14 kilometer). De afgelopen jaren raakten de paden in verval. Het lukte de vrijwilligers van de Fiets Tour Club Emmen niet om de met paaltjes uitgezette routes adequaat te onderhouden. Het ontbrak aan mankracht, maar ook aan geld om voor specialistisch werk deskundigen met goed materiaal in te schakelen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's