Ruim half miljoen overheidssteun voor wegwerken rotte kies Emmen

Een impressie van het nieuwbouwplan Westerstraat Emmen. Illustratie: AAS Architecten

De gemeente Emmen en de provincie Drenthe leggen samen ruim een half miljoen euro op de plank om een rotte plek in het Emmer centrum weg te poetsen.

Het gaat om het terrein tussen hotel Boerland (Hoofdstraat) en restaurant Puur (Westerstraat). De Emmer projectontwikkelaar Peter van Dijk wil daar volgend jaar beginnen met de bouw van een complex met 29 relatief kleine appartementen, waarvan er 24 door woningbouwcorporatie Lefier worden verhuurd.

De entree is voorzien aan de kant van de Westerstaat en op de begane grond komt 250 vierkante meter commerciële ruimte.

Al jarenlang een doorn in het oog

Het terrein is de gemeente, omwonenden en bedrijven in het centrum al jarenlang een doorn in het oog. Tot vorig voorjaar stonden er meerdere zwaar verouderde garageboxen. De provincie heeft een speciale fonds voor projecten die verpaupering in de bebouwde kom tegengaan. Per project kan hieruit 250.000 euro beschikbaar worden gesteld.


Wat betreft gedeputeerde staten gaat zo’n bedrag naar Van Dijk voor het project bij de Westerstaat in Emmen. ,,Het project moet een langdurig verpauperd terrein opknappen en voldoende betaalbare woningen realiseren voor jongeren in het centrum van Emmen’’, zo valt te lezen in een brief aan provinciale staten.

Totale investering geraamd op 4,4 miljoen euro

De totale investering van de ontwikkeling wordt, zo staat in de brief, geraamd op ruim 4,4 miljoen euro. De gemeente Emmen stelde al drie ton subsidie beschikbaar. ,,Desondanks resteert er een tekort op de projectbegroting van afgerond 274.000 euro, zodat ook een provinciale subsidie is aangevraagd’’, aldus gedeputeerde staten.

Bouw begint op zijn vroegst in april 2020

De appartementen worden tussen 50 en 70 vierkante meter groot en zijn bedoeld voor starters. Ze zijn voorzien van een of twee slaapkamers.


In de ruimte op de begane grond komen in ieder geval geen detailhandel of horeca. Op zijn vroegst kan de bouw in april 2020 beginnen.


Nieuws

menu