Ruim honderd jaar oude kerk in centrum van Zwartemeer in de verkoop. 'Exterieur moet zo blijven, want het is een monument'

De voormalige gereformeerde kerk in het centrum van Zwartemeer gaat in de verkoop. Er zijn te weinig kerkgangers en vrijwilligers om het gebouw als godshuis in gebruik te houden.

De voormalige gereformeerde kerk in Zwartemeer. Het aantal kerkgangers is in de loop der jaren teruggelopen tot zo'n twintig mensen.

De voormalige gereformeerde kerk in Zwartemeer. Het aantal kerkgangers is in de loop der jaren teruggelopen tot zo'n twintig mensen. Foto: Protestantse gemeente Zwartemeer

Wie Zwartemeer vanaf de snelweg A37 binnenrijdt, ziet de kerk aan de linkerkant staan. Gebouwd in 1921 als godshuis voor de gereformeerden. Beeldbepalend voor dit deel van het grensdorp en sinds enkele jaren beschermd door de status van gemeentelijk monument. Maar met alleen een markant gebouw ben je er als geloofsgemeenschap niet. Je hebt ook kerkgangers en vrijwilligers nodig om alles draaiende te houden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's