Run op inschrijving 4 Mijl Emmen ongekend

FOTO ARCHIEF DVHN

Het loopt storm met de inschrijvingen voor de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen. Meer dan tweeduizend lopers hebben zich al aangemeld voor de eerste editie op 3 april. Reden voor de organisatie op de rem te trappen.

Het loopt storm met de inschrijvingen voor de Go2 Payroll 4 Mijl van Emmen. Meer dan tweeduizend lopers hebben zich al aangemeld voor de eerste editie op 3 april. Reden voor de organisatie op de rem te trappen.

Maandag sluit de inschrijving. ,,Dan zitten we ergens tussen de 2000 en 2500 aanmeldingen. Dat is het maximum. Bij meer deelnemers moet het draaiboek aangepast worden. Dan is meer inzet van politie, hulpdiensten en vrijwilligers nodig. Dat kunnen we nu nog niet behappen. Die stap maken we volgend jaar'', licht Richard Klein toe. Hij en mede-initiatiefnemer Dennis Blaak willen de 4 Mijl van Emmen tot één van de grootste hardloopevenementen van Nederland laten uitgroeien. De enorme run op het digitale inschrijfloket bevestigt hun overtuiging dat Emmen daar rijp voor is. Klein weet niet beter dan dat zo'n groot aantal deelnemers voor een loop die in première gaat, uniek is.

Overspoeld

,,Voor zover ons bekend is er in de Benelux alleen in Antwerpen een loop van minder dan 10 kilometer waar bij de eerste aflevering 2200 lopers aan de start stonden. RaceTimer, dat bij de meeste grote evenementen en ook bij ons de tijdwaarneming doet, heeft dat bevestigd. Dit succes overspoelt ons.''

De toeloop van deelnemers is niet het enige dat gesmeerd loopt. Go2 Payroll, dat eerst voor een jaar naamsponsor wilde zijn, tekent binnenkort een contract dat het bedrijf voor een periode van drie jaar als hoofdsponsor aan het evenement verbindt.

Geldschieters

De meest opvallende naam in de lange rij van geldschieters op de site is de laatste: Plopsa Indoor Coevorden. ,,Plopsaland België heeft ons benaderd en wil de kinderloop adopteren. Het stelt leuke prijzen beschikbaar, komt met speelattracties en figuren. Wie weet doet Maya de Bij de prijsuitreiking.''

Kinderen kunnen kiezen uit diverse afstanden variërend van 500 meter tot 1 kilometer.

De start is in de wijk Delftlanden bij de fietsbrug. Het parcours loopt via de Hondsrugtunnel over het nieuwe centrumplein. De finish is bij de muziekkoepel op het marktplein.

Bij start en finish zijn activiteiten op het gebied van dance en cultuur.

Nieuws

Meest gelezen

menu