Ruzie om usb-stick loopt totaal uit de hand: 62-jarige bewoner Ruinerwold slaat man met stok gat in het hoofd en mishandelt minderjarig meisje

Een ruzie om een usb-stick met muziek of foto’s is bij een woning in Ruinerwold totaal uit de hand gelopen. De 62-jarige bewoner heeft volgens de politierechter een minderjarig meisje mishandeld. Een ander slachtoffer werd met een stok geslagen en liep een gat in zijn hoofd en een gebroken vinger op.

Bewoner moet werkstraf verrichten en twee slachtoffers in totaal bijna 1250 euro schadevergoeding betalen. Foto: ANP

Bewoner moet werkstraf verrichten en twee slachtoffers in totaal bijna 1250 euro schadevergoeding betalen. Foto: ANP

Het meisje is de dochter van de ex-vriendin van de zoon van de verdachte. Zij kwam aan de deur om een usb-stick op te halen. De man zei dat hij zich geïntimideerd voelde, omdat in het donker plotseling twee auto’s met acht inzittenden zijn oprit op kwamen rijden. Het meisje belde aan en eiste de usb-stick. De man verklaarde dat hij haar zei dat ze weg moest gaan.

Toen ze dat niet deed, gaf hij haar een duw. Daarna pakte hij het meisje in de nek en zette haar het erf af. Volgens het slachtoffer en een getuige had de man haar ook bij de keel gegrepen, maar dat ontkent hij. Vervolgens kwam de bewoner met een stok naar buiten en sloeg op een van de twee auto’s. Daarbij werd een ruit vernield. ,,Hij wilde over me heen rijden. Mijn hondje is nog geraakt. Daarom sloeg ik met die stok.”

Advocaat: was noodweer

De automobilist stapte uit. Daarop zou de bewoner een paar rake klappen uitgedeeld hebben. Volgens zijn advocaat ging het om noodweer. ,,Hij had de hele dag al dreigende telefoontjes gekregen. Plotseling kwamen laat op de avond twee auto’s bij hem het erf op rijden. Mijn cliënt wilde alleen maar dat ze weg zouden gaan. Hij mag zijn huis, zijn dieren en zijn gezin beschermen.”

De politierechter vond dat geen sprake was van noodweer. Volgens de rechter had de verdachte binnen kunnen blijven en de politie kunnen bellen. De man heeft geen strafblad.

Werkstraf en schadevergoeding

,,Jammer dat iemand met zo’n keurige staat voor dienst hiervoor terecht moet staan. Maar dit is fout gegaan”, aldus de rechter. De inwoner van Ruinerwold is veroordeeld tot 160 uur werkstraf, waarvan 120 uur voorwaardelijk. Hij moet het meisje 150 euro smartengeld betalen en het andere slachtoffer een schadevergoeding van bijna 1100 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu