SIVO festival keert terug naar Borger-Odoorn (na een kortstondig uitstapje in Orvelte)

Dansfestijn SIVO. Foto: archief SIVO-festival

Folklorefestival SIVO keert na vier jaar afwezigheid terug in Borger-Odoorn. Dat heeft de gemeente woensdagochtend bekendgemaakt.

Vorig jaar vond het festival in Orvelte plaats, nadat Odoorn de eerste 32 edities voor haar rekening nam.

Waar in de gemeente Borger-Odoorn en wanneer tijdens de zomer het festival dit jaar zal plaatsvinden maken de festivalorganisatie en burgemeester Jan Seton morgen bekend.

In 2017 en 2018 kampte het SIVO met te weinig financiën en een gebrek aan vrijwilligers, zodat het festival niet doorging.

Voorzitter Rolinda Neuwitter van Vereniging Algemeen Belang Orvelte (VABO) zegt nog niet te willen reageren van de terugkeer van het SIVO-festival naar Borger-Odoorn. ,,Ik weet nog van niets en wil eerst bij de andere bestuursleden peilen wat wij hiervan vinden.”

Samenwerking met Orvelte viel tegen

Het SIVO-bestuur liet vorig jaar na afloop van de 33e editie weten dat de samenwerking met het dorp Orvelte tegenviel. ,,We hebben ons best gedaan het dorp erbij te betrekken”, zegt Sjoerd Looijenga van de organisatie. ,,Er waren twee mensen om te helpen.” De organisatie is gered door de vrijwilligers van het asielzoekerscentrum in Ter Apel. ,,Dat was een cadeautje.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu