SP: inwoners dorp De Krim tegen associatieverdrag Oekraïne

ANP

Een meerderheid van de stemmers in het dorp De Krim (gemeente Hardenberg) stemt bij het referendum op 6 april tegen het associatieverdrag met Oekraïne.

Dat blijkt volgens woordvoerder Frank Futselaar uit een inventarisatie die SP’ers hebben gedaan in De Krim. Ze hebben zaterdag met winkelend publiek gesproken over het referendum. Ongeveer de helft gaf volgens de SP aan nog niet te weten of en waarop ze zouden gaan stemmen. Een op de vijf zei niet te stemmen.

,,De meest gehoorde reden daarvoor is wantrouwen jegens de politiek”, aldus SP-woordvoerder Futselaar. Van de overtuigde stemmers gaf ruim driekwart aan tegen te gaan stemmen. ,,Als belangrijkste redenen om tegen te stemmen werden gegeven de corruptie in Oekraïne en angst dat het verdrag kan leiden tot toetreding tot de EU.’’

In totaal is met 168 mensen gesproken wat neerkomt op ongeveer een op de tien van het aantal kiesgerechtigden in het dorp. ,,Voor ons als tegenstanders is nog flink wat werk te doen. Want de groep twijfelaars is het grootst.”

Nieuws

Meest gelezen

menu