Een eurootje, hooguit twee: dat kost een warme maaltijd in dure tijden in Gasselternijveen

Gedurende de komende wintermaanden (november, december, januari en februari) kunnen inwoners van Gasselternijveen wekelijks tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd krijgen.

Gedurende de komende wintermaanden (november, december, januari en februari) kunnen inwoners van Gasselternijveen wekelijks tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd krijgen. Foto: Harry Tielman

Een bord rode kool met aardappelpuree en gehakt. Watertandend stonden zo’n twintig bewoners van Gasselternijveen hun bord woensdagavond vol te scheppen. Gedurende de winter kunnen zij wekelijks in het dorpshuis eten voor één of twee eurootjes.

De dorpsbewoners kunnen in de maanden november tot februari langskomen voor een maaltijd, omdat - zo is de gedachte - de mensen in deze tijd krap bij kas zouden kunnen zitten vanwege inflatie en een hoge energierekening. De maaltijd is voor iedereen die het nodig denkt te hebben. Het initiatief komt van dorpscoöperatie de Brug, de Voedselbank, de Protestantse Gemeente GNV en de stichting Maaltijdvoorziening.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's