Samenscholingsverbod rondom nazomerkermis in Assen: groepen jongeren zorgen voor overlast

Foto: ANP Foto: Remko de Waal

Vanaf vrijdagavond 18:00 uur geldt een samenscholingsverbod rondom de nazomerkermis in Assen. Dit moet de politie extra handvatten geven om overlast te voorkomen.

De maatregelen zijn volgens burgemeester Marco Out afgekondigd omdat afgelopen week meerdere keren sprake was van vervelend gedrag van tientallen jongeren, afkomstig uit verschillende groepen.

Vervelende situaties

„De regels worden over het algemeen nageleefd, maar de organisatie heeft een aantal keer groepjes van deze jongeren van het kermisterrein weggestuurd”, laat hij weten. „Vervolgens bleven zij rond het kermisterrein hangen. Daar zorgden zij voor vervelende situaties.”

De jongeren veroorzaakten onder meer (geluids-)overlast met scooters. Ook blokkeerden zij straten en de ingang van het terrein. Out: „Het moet voor iedereen leuk zijn om de kermis te bezoeken. Omdat de overlast intimiderend was voor bezoekers en het er af en toe agressief aan toe ging, gaan we dit samenscholingsverbod instellen.”

Boetes

Grote incidenten zijn tot nu toe uitgebleven, maar met het samenscholingsverbod heeft de politie extra handvatten om de overlast te bestrijden, zegt Out. „Niet alleen op, maar nu ook rondom het terrein. De politie kan nu een groep jongeren makkelijker wegsturen als zij bijvoorbeeld luidruchtig aanwezig zijn of opnieuw de ingang blokkeren. Dat geldt al voor groepen vanaf vier personen. Als zij zich niet laten wegsturen, kan de politie nu met het verbod in de hand een bekeuring uitdelen.”

Het samenscholingsverbod geldt tot en met zondag 13 september voor een ruim gebied rondom het Veemarktterrein.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu