Samenscholingsverbod voor gebied rond nazomerkermis in Assen

De Nazomerkermis in Assen. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Vanaf vrijdag 18.00 uur geldt er voor het gebied rondom de nazomerkermis in Assen een samescholingsverbod. De regel geldt tot en met zondag 13 september. Het verbod is ingesteld vanwege ongeregeldheden tussen verschillende groepen jongeren.

Volgens burgemeester Marco Out verloopt de kermis goed en en zijn de bezoekers blij dat ze weer naar de kermis kunnen. „De regels worden over het algemeen nageleefd. Tegelijkertijd hebben we vastgesteld dat een aantal bezoekers zich niet gedraagt. De organisatie zag zich genoodzaakt om hen de toegang tot de kermis te ontzetten. Om te voorkomen dat zij zich in de omgeving van de kermis blijven ophouden is het samenscholingsverbod ingesteld.”

Ongeregeldheden tussen groepen jongeren

Sinds de start van de nazomerkermis vinden er regelmatig ongeregeldheden plaats tussen groepen jongeren op zowel het kermisterrein als het gebied rondom het kermisterrein. Het gaat hierbij om provocatie, onheus bejegenen van de politie en handhavers van de gemeente Assen, opstootjes en (dreigende vechtpartijen). Door het instellen van een samenscholingsverbod kunnen de groepen op individueel niveau in beeld worden gebracht.

Er wordt verwacht dat ook dit weekend de jongeren elkaar weer zullen opzoeken rondom het kermisterrein. Door het verbod heeft de politie extra mogelijkheden om de overlast aan te pakken. Een kaart voor het gebied waar het samenscholingsverbod geldt, vind je hier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu