Samenwerking levert Meppel nieuwe werkgelegenheid op

De samenwerking die de Remark Groep in Rogat aangaat met het Meppeler bedrijf Persister levert medio april dit jaar 25 nieuwe fulltime arbeidsplaatsen op.

De samenwerking die de Remark Groep in Rogat aangaat met het Meppeler bedrijf Persister levert medio april dit jaar 25 nieuwe fulltime arbeidsplaatsen op.

De ambitie is om dit aantal in 2017 uit te breiden naar 50 fulltime arbeidsplaatsen, goed voor 65 medewerkers. Persister gaat inpakwerkzaamheden voor Remark verrichten. De werkzaamheden worden ondergebracht in een logistiek centrum op het bedrijventerrein in Rogat.

Remark Groep in Rogat is een onderneming die zich richt op de productie, verkoop en distributie van verschillende innovatieve cosmeticaproducten en geneesmiddelen in zowel Nederland als daarbuiten. Momenteel heeft het bedrijf 50 medewerkers in dienst. De inpakwerkzaamheden werden tot nu toe uitbesteed aan particuliere bedrijven en WSW-bedrijven in heel Nederland.

Inpakwerk

Remark is eigenaar en distributeur van drogisterij gerelateerde merken in binnen- en buitenland. ,,Voor onze merken hebben wij veel inpakwerkzaamheden. Deze werkzaamheden worden nu nog verspreid in het hele land verricht”, zegt directeur Wim Wouda. ,,Er waren plannen om deze werkzaamheden uit te besteden aan bedrijven in het buitenland maar op initiatief van het Projectenbureau Drenthe en in samenwerking met de afdeling Economische Zaken van de provincie Drenthe en de gemeente Meppel is deze werkgelegenheid voor Drenthe gerealiseerd.”

Volgens directeur Henk Klaver van het Projectenbureau Drenthe die verheugd is over het eindresultaat, heeft de samenwerking een jaar van voorbereiding gekost. Een mooi resultaat waar ook de Meppeler wethouder Roelof Pieter Koning blij mee is. ,,Deze arbeidsplaatsen zijn een mooie aanvulling op wat we aan werkgelegenheid voor deze doelgroepen al hebben. Het is een mooi resultaat van samenwerking tussen alle partijen.”

De Drentse deputeerde Henk Brink prijst de samenwerking. ,,Ik ben blij dat juist voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkgelegenheid ontstaat. Het is erg moeilijk voor deze mensen voldoende werkgelegenheid te vinden. Door de samenwerking van het bedrijfsleven en overheid is dit mooie initiatief ontstaan en ik ben blij dat Meppel hier van profiteert. Succesvolle bedrijven zoals de Remark Groep zijn belangrijk voor onze regio.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu