Schatzoeken in de Kop van Drenthe moet leiden tot extra overnachters

Geocaching is schatzoeken met GPS. Foto: Shutterstock

Enkele duizenden mensen hebben al meegedaan aan de GeoTour Kop van Drenthe. Deze schatzoektocht aan de hand van GPS-coördinaten is de volgende loot aan de boom om het gebied op de kaart te zetten.

In Assen, Noordenveld en Tynaarlo zijn 72 schatten verstopt, die aan de van GPS-coördinaten gezocht kunnen worden. Zo’n zoektocht wordt geocaching genoemd. Om te kunnen deelnemen hoeft alleen de app Geocaching te worden geïnstalleerd.

Overnachtingen is het doel

De speurtocht is een initiatief van de stichting Kop van Drenthe. Achterliggend idee is om toeristen ‘te laten beleven wat hier allemaal is’, vertelt regiocoördinator Jolanda Doornbos. „Met meerdaagse toeristen als uiteindelijk doel.” De recreatieve sector in De Kop van Drenthe richt steeds meer op overnachters. Eerder werd in Roden al een erfgoedwandeling geopend om toeristen te verleiden een bezoek aan het gebied af te sluiten met een nachtje slapen.

Zeven verhalen

De schatzoektocht is vrijdag officieel geopend door gedeputeerde Henk Brink, Dick Dijkstra van Recreatieschap Drenthe en wethouders van de drie deelnemende gemeenten. Met de Geotour Kop van Drenthe worden zeven verhalen verteld. Deze gaan over de diversiteit van het Landschap, het meisje van Yde, Berend Botje, Koloniën van Weldadigheid, Vrouw Lebbe, Ontstaan van Assen en de TT (verhalen van toen).

De GeoTour Kop van Drenthe kan te voet of fietsend worden uitgevoerd. Het kost naar schatting vier dagen om de gehele tocht te voltooien. Dit levert een paspoort met unieke geocoin (souvenir) op; verkrijgbaar bij VVV Assen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu