Scheper Ziekenhuis Emmen stroomt onder na wolkbreuk (verloskamers gesloten vanwege lekkage)

De kelder van het Scheper Ziekenhuis in Emmen staat blank na een wolkbreuk. Foto: De Vries Media

Enorme buien in Emmen hebben voor forse wateroverlast gezorgd bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De brandweer is bezig om water weg te pompen.

 

Dat bevestigt woordvoerder Lars Wormgoor van Treant waar het ziekenhuis in Emmen onder valt. Onweersbuien en een beste wolkbreuk veroorzaakten flinke wateroverlast in Emmen.

Volgens Wormgoor ziet het er allemaal dramatischer uit dan het daadwerkelijk is. ,,Een kelder is onder water gelopen en de brandweer is bezig om water van de parkeerplaats weg te pompen.”

Verlosafdeling gesloten

Ook was de kraam- en verlosafdeling van het Emmer ziekenhuis enige tijd gesloten. Het platte dak kon de hoeveelheid regenwater niet aan en is gaan lekken. ,,Daar hebben we wel last van”, zegt Wormgoor. Volgens hem was er een vrouw onderweg om te gaan bevallen. Die is op tijd gewaarschuwd, zodat zij naar een ander ziekenhuis kon uitwijken. De afdeling is inmiddels weer open.

Volgens de ziekenhuiswoordvoerder valt het mee met de overlast. Ook omdat het vrijdag (standaard een rustige in het Scheper Ziekenhuis) is en vakantietijd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu