Scholen Vries blijven apart

Scholen Vries blijven apart

De basisscholen in Vries houden aparte huisvesting. De Holtenhoek kiest definitief voor ‘vernieuwbouw' op de huidige locatie.

De basisscholen in Vries houden aparte huisvesting. De Holtenhoek kiest definitief voor ‘vernieuwbouw' op de huidige locatie.

De medezeggenschapsraad van de christelijke basisschool heeft groen licht gegeven voor het plan van de vereniging CONOD, waar De Holtenhoek onder valt. ,,Dit na een raadpleging van de ouders, die het er unaniem mee eens zijn. We starten per 1 juli met de complete vernieuwing van het gebouw en hopen in januari 2017 klaar te zijn'', zegt directeur Wim Kunst van CONOD.

Multifunctioneel
Het leek er al langer op dat De Holtenhoek deze keuze zou maken. Toch was er ook de optie om samen met de openbare basisschool Vijverstee één nieuw schoolgebouw te betrekken. Dit zou het makkelijker maken om van elkaars lokalen en faciliteiten gebruik te maken, met het oog op de verwachte terugloop van het aantal leerlingen.

,,We hadden het liefst een multifunctioneel activiteitencentrum gehad, maar dit heeft de gemeenteraad tegengehouden'', zegt Kunst. ,,Samen bouwen met de Vijverstee vergt heel veel afstemming. We zien nu niet meer de meerwaarde van één gebouw. Met het beperkte budget is dit de voor ons beste oplossing.'' Tynaarlo heeft per school ongeveer 1 miljoen euro bouwgeld beschikbaar.

Kunst gaat in overleg met de gemeente Tynaarlo om voor de bouwperiode tijdelijke lokalen te regelen voor de circa 135 leerlingen. ,,We denken goed na over hoe dit zo goedkoop mogelijk kan.''

Teleurgesteld
Directeur Susanne de Wit van de stichting Baasis, waar de Vijverstee onder valt, is licht teleurgesteld. ,,Ik begrijp goed dat ze hun identiteit zo willen borgen. Maar het is jammer dat we straks niet meer gebruik kunnen maken van elkaars lokalen.'' Baasis gaat nu verder met een bouwplan voor de Vijverstee.

Leefbaar Tynaarlo heeft zich sterk gemaakt voor één gebouw voor beide scholen. De raadsfractie betreurt het zeer dat het plan nu definitief van tafel is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu