Scholen richten in overleg met ouders gedenkplek in voor meisjes die omkwamen bij ongeluk in Coevorden

Leerkrachten van de basisscholen waarop de twee bij Coevorden verongelukte meisjes zaten zijn woensdag bij elkaar gekomen om te overleggen hoe hun leerlingen het beste kunnen worden herdacht.

Bloemen en knuffels op de plek van het ongeluk.

Bloemen en knuffels op de plek van het ongeluk. Foto DvhN

De schok op beide scholen is groot. De Buitenvreeschool in Coevorden (waar het meisje uit Weijerswold naartoe ging) en De Iemenhof in Schoonebeek (de school van het meisje uit Schoonebeek) hebben een nieuwsbrief naar de ouders gestuurd.

,,De Buitenvreeschool wijst ouders op de mogelijkheid om hulp en bijstand in te schakelen, voor wie dat wenst. Denk daarbij aan Slachtofferhulp, de GGD en Maatschappelijk Welzijn Coevorden’’, zegt woordvoerder Gerjo Stegeman van onderwijsstichting Arcade. Ook verpleegkundigen gespecialiseerd in jeugdhulp zijn ingeschakeld.

Gedenkplek

De Coevorder school wil in overleg met de ouders van het omgekomen meisje een gedenkplek inrichten, een afgescheiden hoek in het schoolgebouw met bijvoorbeeld een foto en een kaarsje. ,,Klasgenootjes kunnen daar bijvoorbeeld een tekening neerleggen.’’

De scholen gaan maandag weer open. Het is deze week voorjaarsvakantie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu