Scholieren in Barger-Oosterveld lopen in 'langste polonaise van Emmen' richting carnaval

Leerlingen van de Sint Gerardusschool in Barger-Oosterveld trapten vrijdagmiddag het carnavalsweekeinde af met een fikse polonaise.

Leerlingen van de Sint Gerardusschool in Barger-Oosterveld trapten vrijdagmiddag het carnavalsweekeinde af met een fikse polonaise. Foto: Boudewijn Benting

Carnaval zonder polonaise? Dat staat gelijk aan patat zonder mayonaise. Of Bert zonder Ernie. Dat weten ook de leerlingen van de Sint Gerardusschool in Barger-Oosterveld; zij deden vrijdagmiddag vol vuur een poging om ‘de langste polonaise van Emmen’ te lopen.

De ludieke recordpoging is een opwarmer voor het carnaval in de regio en in Barger-Oosterveld in het bijzonder, dat dit jaar grootser wordt gevierd dan ooit. De afgelopen dagen is een feestterrein met een capaciteit voor zesduizend personen opgebouwd en zondagmiddag rijdt de grootste optocht van Zuidoost-Drenthe weer door het dorp. Prins Antoine I van carnavalsvereniging De Zeskante Steen is dan ook een drukbezet man, maar wist toch tijd te vinden om het startschot te geven voor de polonaise rond de school.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's