School houdt bijeenkomst na fatale woningbrand: ,Hoe vertel je dit je kinderen?’

De brandweer in actie op oudjaarsavond bij de tweede woningbrand.

Personeel van de Tine Marcusschool in Emmen opent dinsdag de deuren naar aanleiding van de fatale woningbrand aan de Laan van de Marel zaterdagochtend. De 6-jarige jongen die bij de brand om het leven kwam, was een leerling van deze school.

Het personeel is geschokt en houdt dinsdag een bijeenkomst voor ouders en collega’s. ,,Het is een vreemde periode, zo in de vakantie, maar wij vinden dat we dit moeten doen. Dit heeft zo’n enorme impact op het team en de ouders’’, zegt locatiedirecteur Mira Vermeulen. ,,We leven enorm mee met de ouders.’’

Groep2-3

De jongen zat in groep 2-3 van de school voor slechthorende kinderen en kinderen met een ernstige spraak- en taalontwikkelingsstoornis. Hij ging vanaf zijn vierde jaar naar deze school aan de Laan van de Eekharst, die zo’n negentig leerlingen telt. Zijn 5-jarige zusje, dat ook om het leven kwam, zat op een andere school.

De ouders zijn inmiddels per mail geïnformeerd over het overlijden van de leerling. Op de bijeenkomst dinsdag is een medewerker van Slachtofferhulp aanwezig. ,,We hopen dat deze bijeenkomst de mensen kan helpen. Hoe vertel je dit aan je kinderen? En wat kunnen hun reacties zijn? Daar gaan we het over hebben’’, aldus Vermeulen.

Opvang in eigen klas

Na de kerstvakantie worden de leerlingen op maandag 8 januari in hun eigen klas opgevangen. Ook dan is Slachtofferhulp aanwezig, zo laat de school weten.

Ook buurtbewoners zijn ontdaan door de gebeurtenissen.

Weer de buurt in

Burgemeester Eric van Oosterhout en twee medewerkers van de gemeente Emmen zijn zondag voor een tweede keer de buurt in gegaan. Zij hebben andermaal met bewoners gesproken en Slachtofferhulp aangeboden. Het is niet bekend hoeveel mensen daar gebruik van gaan maken.

De ouders van de omgekomen kinderen, die uit het brandende huis konden ontsnappen, liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

Tweede woningbrand in twee dagen in Emmen

Emmen was op oudjaarsavond voor de tweede opeenvolgende dag het toneel van een woningbrand. De noodlottige brand waarbij de twee kinderen om het leven kwamen was zaterdagochtend. Oudjaarsavond brak brand uit aan de Dreyboom. Het ging om een uitslaande brand, die de brandweer echter vrij snel onder controle kon krijgen. Drie woningen raakten beschadigd. Niemand raakte gewond.

Nieuws

menu