Lerares verdacht van seks met twee leerlingen en versturen van naaktfoto's. School in Assen doet aangifte

Een voormalig lerares van Renn4 De Atlas in Assen zou twee minderjarige leerlingen seksueel misbruikt hebben. De 31-jarige vrouw uit Hoogeveen verscheen donderdag niet bij haar strafzaak. Ze is hoogzwanger en een verloskundige heeft geconstateerd dat de zitting door de stress te veel risico’s met zich mee brengt voor haar ongeboren kind.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Unsplash

De school heeft aangifte tegen haar gedaan vanwege ontucht met twee minderjarige jongens. In januari vorig jaar kwam de zaak aan het rollen. De lerares werd eerst op non-actief gezet en is inmiddels ontslagen. Renn4 biedt voorgezet onderwijs aan jongeren met gedragsproblemen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft zij seks gehad met de twee leerlingen. Zij zou de jongens ook naaktfoto’s hebben gestuurd.

Fouten gemaakt

De twee hebben zelf geen aangifte gedaan. De advocaat van de vrouw zei dat zij het maar voor een deel eens is met de beschuldigingen. De ex-lerares vindt wel dat ze fouten heeft gemaakt in een periode dat zij het moeilijk had. De advocaat meldde aan de rechtbank dat zij het liefst wil dat de strafzaak wordt afgedaan zonder haar. ,,Dit speelt al heel lang. Mijn cliënt heeft er belang bij dat de zaak doorgaat.”

De officier van justitie was het daar niet mee eens. Hij constateert op basis van het reclasseringsrapport dat de vrouw verwacht dat zij een werkstraf zal krijgen.

Gevangenisstraf dreigt

,,Maar daar is de zaak te ernstig voor.” De officier denkt eerder aan een gevangenisstraf van minimaal een jaar. ,,Daarom wil ik de verdachte horen. Een van de twee jongens is naar een andere klas gegaan. Hoe kon zij doorgaan na dit soort signalen. We hebben ook oud-leerlingen met andere verhalen.”

Volgens de officier is het dossier duidelijk. ,,Ik wil haar stukken en verklaringen voorhouden en horen wat ze daar over te zeggen heeft. Doorgaan zonder haar vind ik niet wenselijk in het kader van de waarheidsvinding en de straf die ik wil eisen. We kunnen wachten tot na haar bevalling. Dan is het gevaar voor de ongeboren baby weg.”

Zaak uitgesteld

De zitting is kort geschorst, zodat de advocaat telefonisch kon overleggen met zijn cliënt. Gezien het standpunt van de officier vindt zij het toch belangrijk om bij de zitting aanwezig te zijn. De advocaat vroeg daarom de zaak aan te houden. De rechtbank heeft bepaald dat minimaal drie maanden na haar bevalling een nieuwe zitting wordt gepland.

De twee jongens worden hierover ook geïnformeerd. Dat was over de zitting van donderdag niet gebeurd. Ook moet de officier zorgen dat er een nieuw rapport komt over de huidige omstandigheden van de verdachte.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu