School met ingestorte gevel in Emmen blijft deze week nog dicht. 'Hopelijk gaan de deuren maandag weer open', zegt directeur van PRO Emmen

De wind nam vorige een flinke hap uit de voorgevel van PRO Emmen Foto: DVHN

De deuren van PRO Emmen blijven deze week nog dicht, nadat vorige week tijdens de herfstvakantie een deel van de gevel van het schoolgebouw was ingestort.

Volgens schooldirecteur Nico van Luik van de middelbare praktijkschool op het sport- en businesspark De Meerdijk wordt er donderdag en vrijdag nog aan het pand gewerkt. ,,Na verschillende werkzaamheden hopen we maandag de deuren weer te kunnen openen.”

Op advies van bouwdeskundigen besloot de schooldirectie maandag de deur sowieso tot donderdag op slot te houden. Morgenochtend wordt een stuk onstabiele muur boven het uitgewaaide deel gecontroleerd gesloopt. ,,De hekken blijven sowieso rondom het gebouw staan, terwijl valnetten tegen de zijgevel en de voorgevel worden opgehangen om eventueel vallende stenen op te vangen.”

Of die netten voldoende veiligheid bieden, bepaalt volgens Van Luik de afdeling bouwtoezicht van de gemeente Emmen. Die worden vlak voor of in het weekend geplaatst. ,,Mogelijk worden na het plaatsen van de netten alsnog steigers neergezet. Als de valnetten inderdaad genoeg bescherming bieden en bouwtoezicht gaat akkoord, dan kunnen we maandag de deuren weer openen.”

Gevel stortte tijdens stormachtige nacht in

De gevel stortte vorige week tijdens de stormachtige nacht van woensdag op donderdag in. Niemand raakte gewond. De schade aan het gebouw werd donderdagochtend door een conciërge ontdekt. Uit veiligheidsoverwegingen werd het elf jaar oude pand nabij het stadion van FC Emmen daarna voor een deel in de hekken gezet.

PRO is een school voor praktijkonderwijs voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De school telt bijna 400 leerlingen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu