Schoonmakers komen niet opdagen. Rommel bij natuurplassen 't Nije Hemelriek en Gasselterveld blijft liggen

Met man en macht werd het afval alsnog opgehaald Foto: Herman van Oost

Door een planningsfout bij Werkplein Drentsche Aa (WPDA) was er dinsdag geen schoonmaakteam om de bende die bezoekers van natuurplassen ‘t Nije Hemelriek en Gasselterveld hadden achtergelaten op te ruimen. Toen dat halverwege de ochtend werd ontdekt, moest Staatsbosbeheer met man en macht aan de bak om de omgeving te fatsoeneren.

Dat bevestigt boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer. ,,Vanochtend schrok ik mij een hoedje. Het was echt een chaos. Overal lag rommel op de stranden.”

Het bleek volgens Harms om een planningsfout te gaan bij de WPDA. Die dachten dat ze dinsdag niet hoefden op te ruimen. ,,Waarom ze dat dachten weet ik niet. Maar ik heb snel collega’s van Staatsbosbeheer opgetrommeld en ook WPDA heeft vier mensen gestuurd. We zijn als een dolle rommel gaan opruimen.”

Anderhalf uur en tientallen vuilniszakken later waren de natuurplassen weer enigszins toonbaar voor het publiek dat alweer in grote getale aanwezig was bij ‘t Nije Hemelriek en het Gasselterveld. De twee natuurplassen zijn sinds enkele jaren immens populair bij het grote publiek.

Lekke band door glas

,,We hebben met man en macht gewerkt en gelukkig is de omgeving weer redelijk schoon”, zei Harms na afloop. Er is alleen nog het nodige rommel in de buurt van DX Adventurepark bij het Gasselterveld. Daar liggen nog enkele wegwerpbarbecues met aangebrand vlees er nog op en tientallen bierblikjes en flesjes.

Een van de wagens achter een tractor waarmee het vuilnis werd opgehaald, kreeg een lekke band. Volgens een medewerker van de gemeente Aa en Hunze is dat gekomen door het vele kapotte glaswerk dat op het strand ligt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu