Schrijnende voorbeelden van racisme bij politie Noord-Nederland: 'Collega's van zwarte agent in burger met witte arrestant gingen er vanuit dat hij de verdachte was'

Ook bij de politie Noord-Nederland zijn schrijnende voorbeelden van agenten die intern slachtoffer worden van racisme en discriminatie door collega’s. Dat zegt plaatsvervangend politiechef Joop de Schepper van de eenheidsleiding in het Noorden.

Plaatsvervangend politiechef Joop de Schepper van Noord-Nederland: ',,Wij hebben ook appgroepen gehad, waarin sprake was van discriminerende teksten.” 

Plaatsvervangend politiechef Joop de Schepper van Noord-Nederland: ',,Wij hebben ook appgroepen gehad, waarin sprake was van discriminerende teksten.”  Foto: Geert Job Sevink

,,Het zou een misverstand zijn om te denken dat het in het Noorden niet speelt.” Dat er racisme en discriminatie binnen de politie is en hoe zwaar dat is voor de agenten die het treft, werd pijnlijk duidelijk in de documentaire Blauwe familie . De film laat zien dat uitsluiting, discriminatie en racisme structureel voorkomen binnen de politieorganisatie, concludeert De Schepper in navolging van de landelijke korpsleiding.

Nieuws

menu