Scouts uit Drenthe vol enthousiasme richting Wereldjamboree in Zuid-Korea. 'Het is nu of nooit. Onze eerste en ook enige kans'

Er zijn kansen die zich maar één keer in je leven voordoen. Als scout meedoen aan de Wereldjamboree bijvoorbeeld. In augustus is het weer zover, in Zuid-Korea dit keer. Vanuit Drenthe reizen welgeteld 36 tieners af.

De tieners Roel Steen, Samuel Ockels, Lars van Noort, Judith van Hoorn en Niek Steen (van links naar rechts) gaan in augustus naar de wereldjamboree in Zuid-Korea. Op achtergrond Dolf Huls, die als begeleider of medewerker al vijf wereldjamborees meemaakte en ook dit jaar van de partij is.

De tieners Roel Steen, Samuel Ockels, Lars van Noort, Judith van Hoorn en Niek Steen (van links naar rechts) gaan in augustus naar de wereldjamboree in Zuid-Korea. Op achtergrond Dolf Huls, die als begeleider of medewerker al vijf wereldjamborees meemaakte en ook dit jaar van de partij is. Foto: Jan Anninga

In Nederland kijken we niet meer op van een Oekraïense vlag, een Nederlandse driekleur die op de kop hangt of een dundoek met alle kleuren van de regenboog. Maar een vlag van Zuid-Korea, die zie je niet op elke straathoek. In Coevorden hing hij zaterdag wel, bij het gebouw van Scouting. Uiteraard niet zonder reden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's