Sein op groen voor WK Zoetwatervissen. Kira (18) uit Oosterhesselen aast op goud. 'Er is maar één plek die telt en dat is de eerste'

Het geduld van wedstrijdvisser Kira Epping (18) uit Oosterhesselen werd de afgelopen weken behoorlijk op de proef gesteld, maar ze kan opgelucht ademhalen. Het WK Zoetwatervissen op 21 en 22 augustus in Lelystad gaat definitief door.

Wedstrijdvisser Kira Epping (18) uit Oosterhesselen is klaar voor het WK Zoetwatervissen in Lelystad.

Wedstrijdvisser Kira Epping (18) uit Oosterhesselen is klaar voor het WK Zoetwatervissen in Lelystad. Foto: Trea Epping

Epping heeft het wedstrijdprogramma en het parcours in haar hoofd gestampt en wil in haar eigen achtertuin – na haar top 10 klassering tijdens het WK 2019 in Zuid-Afrika - de hooggespannen verwachtingen waarmaken. ,,Er is nu maar één plek die telt en dat is de eerste, dus daar gaan we voor.”

Thuisvoordeel

Haar verwachtingen zijn, dat het Nederlandse damesteam ondanks de ultrakorte voorbereiding en de beperkte trainingsmogelijkheden, op het wedstrijdparcours in Lelystad toch zeker in staat moet zijn om het thuisvoordeel om te zetten in podiumplaatsen.

,,Vorig jaar hebben we hier al met de ploeg geoefend en dit jaar ben ik er zelf een paar keer gaan trainen. De Lage Vaart is dus redelijk bekend terrein voor ons.”

Succesvol WK-debuut in 2019

Epping gaf in 2019 tijdens haar debuut op het WK Zoetwatervissen in Zuid-Afrika prompt haar visitekaartje af. Met een verdienstelijke negende plek was ze individueel zelfs de beste presterende van het vijfkoppig nationaal team. Ze kijkt nog steeds met een heel goed gevoel terug op het WK.

,,Voor mij is het nu belangrijk om me opnieuw te bewijzen. Dit is een mooi podium om te laten zien welke progressie ik ten opzichte van het WK in 2019 heb geboekt”, zegt de leerling van het Zone.college in Hardenberg, waar ze bezig is met de mbo-opleiding Veehouderij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu