Sem Schilt gaat demonstreren in Den Haag: vechtsporters willen weer aan de slag en laten zien hoe ze op veilige afstand kunnen trainen

Sem Schilt. Foto: ANP

Vechtsporter Sem Schilt uit Zuidlaren demonstreert vrijdag in Den Haag tegen het verbod van het kabinet op openstelling van vechtsportscholen vanwege de coronacrisis. De vechtsportbranche wil weer aan de slag en gaat die wens uiten met een demonstratie op de Koekamp waarbij sporters zullen laten zien hoe er getraind kan worden op veilige afstand van elkaar.

Schilt, oud-wereldkampioen K1, demonstreet net als onder meer collega. Ernesto Hoost. ,,De vechtsportbranche wil op een positieve manier een signaal aan het kabinet geven dat ook zij klaar is om voor 1 september al de deuren te openen en te gaan trainen", stelt organisator, voormalig sportvechter en sportschoolhouder Satisch Jhamai.

,,Nu is het nog onzeker of vechtsporten voor 1 september al mogen beginnen, maar het voortbestaan van een groot deel van deze sector hangt ervan af, net als de gezondheid van tienduizenden Nederlanders die via deze mooie vorm van sport fit blijven.”

Demonstratietrainingen

De branche stelt dat vechtsporters met de nodige aanpassingen prima op een ruime, veilige afstand van elkaar kunnen trainen en wil dat vrijdag middels demonstratietrainingen ook laten zien. De sporters zullen daarbij rouleren zodat de coronaregels niet worden overtreden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu