Shirts van Rolder Boys duiken op in Gambia

Sinds een paar jaar speelt een club uit de plaats Sibanor in Gambia in de clubkleuren van v.v. Rolder Boys.

Bertus Dekker gaat over het  materiaal bij Rolder Boys en legt uit hoe het contact tot stand is gekomen. ,,Een kennis van mij komt al 25 jaar in Gambia en vroeg mij of ik zin had een keer mee te gaan. Ik ben daar twee jaar geleden geweest. Armoe troef natuurlijk.“

Dekker sprak in Gambia met de lokale jeugd en ontdekte dat voetbal daar een grote hobby is. ,,Maar ja, ze hebben daar niks en voetballen bij wijze van spreken op zand. Zo kwam het balletje aan het rollen.”

Zo’n drie à vier keer per jaar gaan er spullen van Rolder Boys richting het Afrikaanse land. ,,Dan moet je denken aan shirts waar een naam van een bedrijf op staat dat bijvoorbeeld geen sponsor meer is van ons", zegt Dekker. ,,Of ballen die wij niet meer gebruiken, maar die nog goed genoeg zijn om mee te voetballen.”

 

De shirts, broekjes en ballen zijn bestemd voor FC Beres Sibanor uit de plaats Sibanor, zo'n 50 kilometer van de kust.  Ze worden in een doos gestopt en die gaat per container naar Afrika. ,,Dat gaat via Hoogeveen, waar een hulporganisatie zit", zegt Dekker. ,,De manager van de club krijgt een seintje als de container er is en dan kan hij de doos met spullen ophalen. Ze zijn er hartstikke blij mee en kunnen bijna alles gebruiken."

Nieuws

Meest gelezen

menu