Overeenkomsten tussen corona en 20 maanden gijzeling: Shit happens, maar hoe ga je er mee om?

Vrijheid kun je zomaar kwijt raken, dat weten de eerstejaars studenten van het Drenthe College nu ook. Woensdag luisterde een aantal van hen ademloos naar Arjan Erkel, de medewerker van Artsen zonder Grenzen die 20 maanden gegijzeld werd in Dagestan.

Arjan Erkel in De Nieuwe Kolk met studenten van het Drenthe College. Op het scherm een foto van hem toen hij na twintig maanden gijzeling terugkeerde in Nederland.

Arjan Erkel in De Nieuwe Kolk met studenten van het Drenthe College. Op het scherm een foto van hem toen hij na twintig maanden gijzeling terugkeerde in Nederland. Foto: Marcel Jurian de Jong

Woensdag kon het nog, vanaf donderdag is het verboden. Een bijeenkomst met studenten in De Nieuwe Kolk. De bijna twintig studenten, ruim verspreid over de theaterzaal, van het Drenthe College realiseren zich dat het nog een bijzondere gebeurtenis is, de lezing van Arjan Erkel over vrijheid versus gevangenschap. Ze vuren dan ook de ene vraag na de andere op hem af, waardoor het programma enigszins uitloopt.

Werk in horeca kwijt

Nieuws

menu