Sieben nieuwe eigenaar bakkerij Kolkman uit Schoonebeek (bedrijf stopt na bijna 74 jaar)

Bert en Arjan Kolkman voor hun verkochte bakkerij in Schoonebeek. Foto: DvhN

Na bijna 74 jaar valt het doek voor bakkerij Kolkman uit Schoonebeek. Collega-bakker Sieben uit Schoonebeek neemt het bedrijf met personeel per 1 oktober over.

Bakkerij Kolkman is een begrip, vooral in Schoonebeek en de Emmer wijk Emmerhout. In het oliedorp is de zaak sinds 1946 gevestigd, in Emmerhout sinds 1968. Enkele jaren had het bedrijf ook winkels in Nieuw-Amsterdam en in het Autoramapand aan de Weerdingerstraat in Emmen.

Eigenaren van bakkerij Kolkman zijn Bert (72) en Ria (69) Kolkman en hun zoon Arjan (47). Het echtpaar Kolkman wil er vanwege leeftijd mee stoppen en Arjan had enkele jaren geleden al aangegeven dat hij niet tot in de eeuwigheid bakker wilde blijven. Deze week werd een deal over overname bereikt met De Echte Bakker Sieben, ook uit Schoonebeek.

Sieben wordt gerund door de broers Erik (57) en Roelof (52) Sieben en hun beide echtgenotes Margret (58) en Jenny (52) Deze bakkerij heeft vestigingen in Schoonebeek, Klazienaveen en Coevorden. Alle zaken blijven open, uitgezonderd de Sieben-winkel in winkelcentrum De Wingerd in Schoonebeek. Na de overname neemt Sieben haar intrek in de huidige zaak van Kolkman in winkelcentrum De Pallert, vlakbij de ja-knikker.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu