Siepelrock verdwijnt na 10 jaar uit Pesse, maar hoopt in Drenthe te blijven

Mooi Wark treedt voor een volle tent op Siepelrock op met drummer Dennis Hendriks, de opvolger van John Roffel.

Muziekfestival Siepelrock gaat na tien jaar vaste prik in Pesse op zoek naar een nieuwe locatie. Dat laat de band Mooi Wark weten. De Drentse band is naast organisator ook steevast de afsluiter van het boerenrockfestival.

De band en Stichting Muziek 2000 Pesse zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. „We wilden allebei weer een nieuwe uitdaging aangaan”, zegt gitarist Arnold Kuik. „En we merkten de laatste twee, drie jaar dat we elkaar minder goed konden motiveren. Dus afgelopen winter hebben we besloten beide onze eigen weg te gaan.”

In 2009 zag de voorloper van het festijn het levenslicht in Schoonoord, toen nog als Siepelfestival. Twee jaar later ging de organiserende band in zee met Stichting Muziek 2000 Pesse en werd het omgedoopt tot het Siepelrock. Knarsende gitaren en rijkelijk vloeiend bier zette tien jaar lang de toon, terwijl er ook voor kinderen en ouders genoeg vertier was. Zoals een kinderconcert op de voormiddagen.

„Die optredens voor de kinderen waren altijd machtig”, zegt Kuik. „En ook ons optreden met Rowwen Hèze in 2012 was spectaculair. Daarnaast blijft het afscheidsoptreden van drummer John Roffel ons altijd bij.” Roffel nam in 2017 in Pesse emotioneel afscheid van de fans, nadat hij een paar weken ervoor ongeneeslijk ziek bleek. Een paar dagen na dat optreden overleed hij.

‘We blijven graag in Drenthe’

De samenwerking tussen Pesse en de band komt nu misschien ten einde, maar het festival verdwijnt niet. „We willen Siepelrock graag naar een nieuwe locatie brengen. Het is en blijft ons ‘kindje’. We zijn al in vergevorderde gesprekken met een nieuwe organisatie, maar er is nog geen definitieve nieuwe plek”, laat Kuik weten. „Ons uitgangspunt is dat we in Drenthe willen blijven, binnen de driehoek van Hoogeveen, Emmen en Tynaarlo.”

Afhankelijk van de nieuwe locatie, zullen er misschien subtiele veranderingen komen. Een Siepelrock 2.0? „Het concept van een familiefeest voor jong en oud zal gewoon blijven. Denk hierbij aan de kindermiddag en de thema’s die er door de jaren heen zijn geweest. Maar hoe en in welk vaatje het wordt gegoten, daar moeten we nog over brainstormen”, zegt Kuik.

Focussen op nieuwe muziek

Vooralsnog wil de band zich gaan focussen op het maken van nieuwe muziek. Onlangs scoorde het nog een hit met een ode aan gebarentolk Irma Sluis. Kuik: „We gaan binnenkort weer iets opnemen, en hopen dat in augustus uit te kunnen brengen. Zo zijn we ook nog wel gevraagd voor terrasoptredens, voor dertig of later misschien honderd personen. Maar dat zet voor ons nog geen zoden aan de dijk. Eerlijk gezegd verwacht ik niet meer dat we dit jaar nog kunnen optreden zoals we waren gewend van voor het coronatijdperk.”

In Pesse lijkt de focus nu te worden verlegd naar het organiseren van een ‘Oktoberfest’, wat het laatste jaar ook al onderdeel was van Siepelrock. De Drentstalige band dankt de Pesser organisatie voor de prettige samenwerking. „En we wensen hun veel succes met het organiseren van vele mooie feesten. En dat kunnen ze.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu