Signeersessie Dr. Pol verplaatst om stormloop

Jan Pol.

Dr. Pol komt zijn nieuwe boek signeren bij boekhandel Iwema in Assen. Gevolg: duizend aanmeldingen. Ingrid Verbruggen van Iwema zoekt nu een andere locatie.

Dr. Pol komt zijn nieuwe boek signeren bij boekhandel Iwema in Assen. Gevolg: duizend aanmeldingen. Ingrid Verbruggen van Iwema zoekt nu een andere locatie.

Verrast?

,,Ik kan de naam Dr. Pol niet meer horen. Ik wist niet eens wie hij was.”

De dierenarts uit Drenthe met een eigen tv-show in Amerika.

,,Ja, daar ben ik ook achter. Ik had zijn boek wel voorbij zien komen. Man, nadat zijn komst vrijdag was aangekondigd regende het aanmeldingen. We hebben een lijst van 500 mensen en nog eens 450 op de wachtlijst. We hebben het mailadres voor aanmeldingen stopgezet.”

Waar komen die 500 mensen vandaan?

,,Uit heel Nederland, zelfs uit België en Frankrijk.”

Maar 500 mensen kunnen niet in uw zaak?

,,Nee, daarom zoeken we een andere locatie. De Jozefkerk in Assen is een mogelijkheid, daar kunnen 550 mensen in. RTV Drenthe heeft zich ook gemeld. Die wil zijn komst en de signeersessie waarschijnlijk uitzenden vanuit het omroepgebouw. Kunnen de mensen op de wachtlijst Dr. Pol op tv zien.”

Jammer voor uw winkel?

,,Die zou helemaal verstopt raken en de straat ook.”

U bent overvallen door het succes.

,,Dat mag je wel zeggen. ”

Hoe komt Dr. Pol bij u terecht?

,,Drie weken geleden vroeg de uitgever of we een signeersessie met Dr. Pol wilden houden. Hij komt naar Nederland om zijn boek te promoten. Er was nog een uurtje over in zijn programma. Ze wilde het graag in Drenthe doen, omdat hij uit Wateren komt.”

Een uurtje voor 500 mensen is wel heel weinig.

,,Ik heb er een uur bij gekregen. Veel gezinnen hebben zich aangemeld. Elk gezin krijgt één boek en gaat samen met hem op de foto. Dat geeft wat lucht.”

Nieuws

menu