Singer-songwriter Isabèl Usher uit Assen houdt niet van de spotlights: 'Ik wil liedjes schrijven voor anderen'

Isabèl Usher (21) uit Assen timmert al een aantal jaar aan de weg als zangeres en liedjesschrijver. Vrijdag komt haar nieuwe soloplaat uit, maar het liefst schrijft ze voor anderen.

De Asser singer-songwriter Isabèl Usher.

De Asser singer-songwriter Isabèl Usher. Foto: Yolanda Visser

Isabèl, je nieuwe nummer heet Insane. Wat voor nummer is het en waar gaat het over?

„Het is een rauw liefdesliedje. Je hebt heel veel zoetsappige liefdesliedjes of juist liedjes waarin iemand niets meer met de ander te maken wil hebben. Dit liedje gaat over van iemand houden, maar je wordt ook gek van elkaar en soms haat je elkaar zelfs. Die tegenovergestelde gevoelens zitten in dit liedje.”

Is het autobiografisch?

„Nee, het is niet vanuit persoonlijk perspectief geschreven, haha. Ik vind het leuk om dit soort verhalen te vertellen. Of je nou boeken leest of films kijkt, heel vaak komen dit soort liefdes voorbij en ik vind dat heel interessant. Maar het heeft niets met mijn eigen leven te maken.”

In 2017 maakte je op 18-jarige leeftijd je debuut als zangeres met Think About You. Hoe is je muziekcarrière daarna verlopen?

„Met dat nummer rolde ik echt de muziekwereld in, ja. Het was een danceplaat in samenwerking met de Engelse producer Tom Martin. Daarna ben ik wel actief gebleven in de muziek, maar ik studeer ook communicatie en grafisch ontwerpen. Dat kost nou eenmaal veel tijd, dus doe ik de muziek ernaast. Vorig jaar heb ik ook een eigen single uitgebracht en ik doe de zang op het nummer Sunburn van Droeloe. Zij zijn heel groot in Azië en dat nummer is al bijna 45 miljoen keer beluisterd op Spotify. Mijn naam staat er helaas niet bij, ik wilde op dat moment een andere richting op dan dance en pop. Mijn naam op zo’n danceplaat zou niet handig zijn, dacht ik op dat moment. Onzin natuurlijk, ik had ‘m er gewoon bij moeten laten zetten.”

Wat wil je bereiken met je eigen nieuwe nummer?

„Ik heb sinds kort een contract bij BMG, als songwriter. Het liefst blijf ik namelijk een beetje op de achtergrond en schrijf ik liedjes voor anderen. Ik hoef niet zo nodig in de spotlights te staan. Maar ik heb wel een Spotify-kanaal en het is wel zo mooi als daar af en toe nieuw materiaal op te vinden is. Ondertussen ben ik druk lijntjes aan het uitgooien en straks, na mijn studie, heb ik meer tijd om me helemaal op de muziek te richten en liedjes te schrijven.”

Voor welke artiest hoop je ooit een nummer te schrijven?

„Het nummer dat ik nu uitbreng was iets heel moois voor Rihanna geweest, haha. Zij heeft lef en een stoere uitstraling. Maar ik hoop vooral dat de Nederlandse pop- en urban -wereld mijn liedteksten gaat ontdekken. Daar ga ik voor.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu