'Sint opent de deuren naar Nederlandse cultuur en samenleving'. Wolkentheater bezoekt asielzoekerscentra in Assen, Zweeloo, Musselkanaal en Delfzijl met voorstelling over Sinterklaas

Het Wolkentheater brengt Sinterklaas naar de azc's. Foto: Wolkentheater

Kinderen in de asielzoekerscentra Assen, Zweeloo, Musselkanaal en Delfzijl krijgen vanaf volgende week bezoek van Sinterklaas, als het Wolkentheater de voorstelling ‘Verhalen van Sint en Piet’ speelt.

De theatergroep is bijna dertig jaar geleden opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië en maakt vanaf 23 november een rondgang langs twintig azc’s, waaronder vier in Drenthe en Groningen.

De voorstellingen zijn volgens oprichter Adrijan Siniša Rakić bedoeld om kinderen met een traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen, maar ook om hen met Sinterklaas kennis te laten maken.

,,Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse azc’s weten al heel veel over Sinterklaas. Op school, via het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving.”

Nieuws

Meest gelezen

menu