Sinterklaasintocht Assen opnieuw afgelast. QR-controle voor bezoekers is onhaalbaar voor organisatie

Intocht Sinterklaas in Assen. Foto's: Kor Bakker

De Sinterklaasintocht in Assen is opnieuw van de baan. De organisatie ziet vanwege de geldende coronamaatregelen geen mogelijkheid om het feest te houden.

Assen staat bekend om zijn grote Sinterklaasintocht, waarbij de goedheiligman jaarlijks zo’n vierhonderd pieten naar de Drentse hoofdstad meeneemt en onder toeziend oog van duizenden bezoekers aan de Vaart aanmeert. Dat zou ook op zaterdag 13 november gebeuren. Vorig jaar ging er vanwege corona een streep door de intocht.

QR-controle

Nu gooit de noodzaak van een toegangscontrole voor bezoekers roet in het eten. Aangezien de gemeente de intocht als een evenement ziet en niet als doorstroom locatie, moeten toeschouwers op de Kop van de Vaart langs de QR-controle. Dat is volgens de stichting Sinterklaasintocht Assen, gelet op het aantal bezoekers, niet haalbaar.

Komt Sint wel aan in andere gemeenten in Drenthe?

In andere gemeenten in Drenthe is nog geen besluit genomen over de intochten. Emmen verwacht later deze maand een besluit te nemen, Hoogeveen denkt na over een intocht zonder randactiviteiten en in Meppel is de gemeente in gesprek met de organisatoren over de plannen.

Nieuws

Meest gelezen

menu