Slachtoffer 'bloedbad' grillroom Emmen: nog steeds angstig als ik het centrum in ga

Filmpjes van 'het bloedbad' op internet.

,,Ik ben nog steeds angstig als ik het centrum in ga”, verklaarde het slachtoffer dat een slagaderlijke bloeding opliep bij een vechtpartij in grillroom Jaffa in Emmen dinsdag bij de rechtbank.

Jaffa in Emmen veranderde in de vroege ochtend van 27 januari vorig jaar in een bloederige ravage. Na een vechtpartij, waarbij zes mannen betrokken waren, lagen meubilair, glas- en bordscherven en bestek verspreid door de shoarmazaak. Ook zat de vloer onder het bloed, omdat een slachtoffer een slagaderlijke bloeding aan zijn arm opliep.

Filmpje op internet

Filmpjes van het geweld circuleerden al snel op internet en de gemeente bepaalde dat de grillroom een maand lang om tien uur ’s avonds dicht moest. Drie mannen van 20, 22 en 25 jaar uit Emmen stonden dinsdag voor de tweede keer dit jaar voor de rechtbank in Assen op verdenking van het plegen van openlijk geweld in de grillroom in Emmen. De eerste strafzitting half mei moest vanwege tijdsgebrek worden onderbroken.

De bewuste nacht zaten de verdachten na het stappen met vrienden te eten in de grillroom. Na een woordenwisseling met een groepje andere bezoekers en het gooien van een vorkje liep het totaal uit de hand.

Ader dichtgedrukt

Op beelden die op de vorige zitting in de rechtszaal werden getoond, was te zien dat de oudste verdachte hard insloeg op een van de slachtoffers. De man is kickbokser en heeft als enige van de drie een strafblad. Een van de slachtoffers (29) liep een slagaderlijke bloeding op. Een bezoeker van de grillroom heeft de ader dichtgedrukt tot de man naar het ziekenhuis werd gebracht.

De oudste Emmenaar wordt ook nog verdacht van een poging tot zware mishandeling op straat. Dat gebeurde ook in januari vorig jaar. Hij sloeg en schopte toen een man in elkaar. Volgens de verdachte ging het om een afgesproken gevecht. ,,We zouden vechten totdat één van ons knock-out ging”, vertelde hij op de eerste zitting.

Schadevergoeding

Drie slachtoffers, onder wie de eigenaar van de grillroom, hebben een schadevergoeding ingediend. De man die een slagaderlijke bloeding opliep, kwam met een schadeclaim van 2250 euro. Op vragen van de rechter zei hij: ,,Het leven gaat door. Lichamelijk ben ik hersteld. Ik heb er psychisch nog wel veel last van.”

Volgens de officier van justitie is er meer dan voldoende bewijs dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld. ,,Ze hebben meerdere malen andere mensen geslagen en geduwd. Er is met meubels gegooid. De beelden spreken boekdelen. Aanvankelijk was de melding dat er gestoken zou zijn in de grillroom. Dat bleek later niet het geval. Het meest aannemelijk is dat de slagaderlijke bloeding is ontstaan door vallend glas van een kapotgeslagen lamp.”

Werkstraffen en celstraf

Tegen de jongste twee verdachten is een werkstraf van 180 uur en twee maanden celstraf geëist. De Emmenaar van (25) hoorde zes maanden cel (helft voorwaardelijk) eisen. De officier vindt dat de schadevorderingen voor een deel moeten worden toegekend. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Overigens moeten de drie slachtoffers in deze zaak op een nader te bepalen datum ook nog voor de rechtbank verschijnen voor hun aandeel in ‘het bloedbad’ bij de grillroom. Het gaat om een 33-jarige man uit Schoonebeek en twee mannen van 22 en 29 uit Emmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu