Slachtoffer dodelijk ongeluk is 43-jarige Hoogevener

FOTO ARCHIEF DVHN

Bij een ongeval op de A37 bij Hoogeveen is dinsdagavond een 43-jarige man uit Hoogeveen om het leven gekomen. Een personenauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Elim, reed in op een wegafzetting, waarachter de 43-jarige Hoogevener stond.

Eerder ongeluk

De man uit Hoogeveen was een kennis te hulp geschoten, die even daarvoor met zijn auto met aanhanger van de weg was geraakt. Deze 82-jarige automobilist uit Marienheem stond met zijn auto in de berm. Om de bergingswerkzaamheden te vergemakkelijken zette de politie de weg af.

Een 50-jarige automobilist uit Elim reed even later in op de wegafzetting, waarbij hij eerst de politieauto en vervolgens de auto van de man uit Marienheem raakte. De Hoogevener, die op dat moment naast de auto stond, overleed ter plekke.

De 50-jarige man uit Elim is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Van de man is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of sprake was van alcohol- of drugsgebruik. De man is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding en rijden onder invloed.

Snelweg dicht

De A37 was als gevolg van het ongeluk een tijdlang afgesloten. Er werd een omleidingsroute via de U32 ingesteld.

Onderzoek

De politie onderzoekt hoe het bizarre ongeluk heeft kunnen gebeuren. Daarin wordt ook meegenomen of de wegafzetting deugdelijk was, laat een woordvoerster van de politie desgevraagd weten.

Hac '63

Atletiekvereniging Hac '63 uit Hoogeveen meldt op haar Facebookpagina dat het om Kasper Wulff, lid van de verenging, gaat. In 2014 liep de atleet 4000 kilometer om geld in te zamelen voor stichting KiKa.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu