Slachtoffer dodelijke schietpartij op camping De Horrebieter is 32-jarige man uit Hoogersmilde. Man onder vuur in zwarte BMW 1-Serie

De man die maandagavond werd doodgeschoten op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde is een 32-jarige inwoner van die plaats.

Dat maakte de politie dinsdagmorgen bekend. De schietpartij vond maandag rond half acht ‘s avonds plaats. Het slachtoffer zou volgens bronnen op z’n minst vier keer zijn beschoten in zijn zwarte BMW 1-Serie waarna hij aan zijn verwondingen overleed.

De man woont niet in het dorp Hoogersmilde zelf, maar is de bewoner van een van de chalets op recreatiepark De Horrebieter. Dat melden diverse bronnen. De politie wil daar momenteel niks over zeggen. Een van de parkbewoners zegt dat de 32-jarige man daar sinds ‘enkele maanden verbleef met een vrouw en een kind’.

Dit wordt bevestigd door een vrouw die vlakbij het slachtoffer woonde op het ‘vaste deel van De Horrebieter’. Daar staan de chalets waar mensen soms het hele jaar verblijven, vertelt zij.

Voortvluchtige verdachte

De politie is nog op zoek naar de dader of daders. Maandagavond leidde een zoekactie met een helikopter boven Hoogersmilde en het recreatiepark tot niets. De politie is benieuwd wie een zwarte BMW 1-Serie heeft gezien vlak voordat de man onder vuur werd genomen. Het 32-jarige slachtoffer heeft ook zo’n auto en die stond ook op de plaats van het delict. ,,Misschien heeft iemand dashcam-beelden van deze auto of heeft iemand deze BMW zien rijden”, zegt Anthony Hogeveen van de politie Noord-Nederland.

Het recreatiepark is door de politie nog afgezet voor sporenonderzoek. Er is nog niemand aangehouden. Wat dat betreft staat de politie nog aan het begin van het onderzoek, laat een woordvoerder weten.

Recreatiepark De Horrebieter staat vrij goed bekend in de omgeving. Dorpelingen uit Hoogersmilde en bewoners van de camping en recreatiepark zeggen dat er zelden tot nooit gedoe is. De campingbaas wordt omschreven als iemand die de zaakjes goed voor elkaar heeft.

Motief onbekend

Een enkele campingbewoner laat desalniettemin weten niet verbaasd te zijn dat de 32-jarige man het slachtoffer is geworden van de schietpartij. ,,Ze woonden er nog maar net. Maar er kwam best wel wat volk over de vloer waar ik mijn twijfels bij had”, zegt een man die niet met naam genoemd wil worden.

De politiewoordvoerder benadrukt dat het momenteel allerminst duidelijk is wat het motief van het schietincident op De Horrebieter is geweest. De recherche is nog druk doende, het park wordt dan ook bij de entree nog bewaakt door agenten. Wie De Horrebieter op wil, moet zich melden bij de politie. Politie Noord-Nederland roept op om eventueel camerabeelden of tips te delen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu