Slachtoffer van moord op camping in Bovensmilde zou man die hem doodschoot hebben bedreigd. Volgens de advocaat van de verdachte was hij bang dat zijn familie gevaar liep

De verdachte en het slachtoffer van de moord op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde werkten samen in de drugshandel. Ze hadden een conflict over forse geldbedragen. De verdachte (37) uit Leiden zou een schuld hebben gehad bij de man (32) die november vorig jaar in een auto op de camping werd neergeschoten.

Camping De Horrebieter.

Camping De Horrebieter.

Zijn advocaat Nihad El Farougui zei dinsdag op een zitting in de rechtbank in Assen dat het slachtoffer haar cliënt al langere tijd bedreigde. De verdachte was volgens haar ook bang dat zijn familie gevaar liep. Volgens haar blijkt uit technisch onderzoek op de telefoon van de neergeschoten man dat hij een groot aantal keren had gezocht op de familienaam van haar cliënt en diens broertje en zijn zus. Het slachtoffer zou opmerkingen hebben gemaakt als: ‘Je snapt wel dat dit bedragen zijn waar mensen elkaar voor doodmaken’.

Onderzoeksrechter

Zijn vriendin, die bij het slachtoffer in het chalet woonde, zou veel van de bedreigingen hebben gehoord. De advocaat wil onder meer haar bij de onderzoeksrechter als getuige laten horen. Volgens de advocaat was sprake van noodweer. Zij zegt dat het dodelijke vuurwapen van het slachtoffer was. Of dat klopt en hoe de verdachte dan het pistool in handen heeft gekregen, werd niet duidelijk.

De advocaat vroeg om vrijlating van de verdachte. De officier van justitie verzet zich daartegen. Volgens hem staat helemaal niet vast dat sprake was van noodweer. Ook de rechtbank vindt dat de verdachte vast moeten blijven zitten. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is gepland op 26 oktober.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu