Slachtoffer van moord op camping in Bovensmilde zou man die hem doodschoot hebben bedreigd. Volgens de advocaat van de verdachte was hij bang dat zijn familie gevaar liep

De verdachte en het slachtoffer van de moord op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde werkten samen in de drugshandel. Ze hadden een conflict over forse geldbedragen. De verdachte (37) uit Leiden zou een schuld hebben gehad bij de man (32) die november vorig jaar in een auto op de camping werd neergeschoten.

Camping De Horrebieter.

Camping De Horrebieter.

Zijn advocaat Nihad El Farougui zei dinsdag op een zitting in de rechtbank in Assen dat het slachtoffer haar cliënt al langere tijd bedreigde. De verdachte was volgens haar ook bang dat zijn familie gevaar liep. Volgens haar blijkt uit technisch onderzoek op de telefoon van de neergeschoten man dat hij een groot aantal keren had gezocht op de familienaam van haar cliënt en diens broertje en zijn zus. Het slachtoffer zou opmerkingen hebben gemaakt als: ‘Je snapt wel dat dit bedragen zijn waar mensen elkaar voor doodmaken’.

Nieuws

Meest gelezen

menu