Slecht nieuws voor fans Formule 1: 40.000 mensen met tickets zijn uitgeloot voor F1-race Zandvoort. Wie zijn de pechvogels?

Duizenden tickethouders F1-race Zandvoort krijgen slecht nieuws ANP

F1-fans hebben te horen gekregen of ze wel of niet naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort mogen komen. Wegens de coronaregels was slechts twee derde van de kaarthouders welkom.

Na een 'complexe puzzel' hebben de gelukkigen nu gehoord dat ze welkom zijn en mogen anderen zich opmaken voor een F1-weekend voor de buis.

40.000 fans teleurgesteld

Door de coronamaatregelen kon de race doorgaan, maar met maximaal 67 procent van de totale capaciteit. En met 110.000 mensen per dag op de vergunning, komt dat neer op zo’n 70.000 mensen die daadwerkelijk mogen komen bij de training op vrijdag, de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. Iedere dag worden dus 40.000 fans teleurgesteld.

„De verdeling is niet simpelweg een loting, maar een complexe puzzel”, aldus sportief directeur Jan Lammers van de Dutch Grand Prix. „Voorafgaand aan het toewijzen van de beschikbare tickets moeten we rekening houden met verschillende variabelen.” Kaarten zonder vaste zitplaatsen zijn sowieso niet meer toegestaan. „Ook hebben we geprobeerd zoveel mogelijk groepen en families niet te splitsen, moeten we rekening houden met onder andere het veiligheids- en mobiliteitsplan rondom Zandvoort, de belangen van lokale ondernemers en uiteraard de Covid-beleidsregels. Helaas zullen een flink aantal fans niet mogen komen. Dat is ongelofelijk vervelend, maar we hebben geen keuze.”

Voorrang

De mensen die nu buiten de boot vallen staan overigens wel op pole position voor volgend jaar. Zij krijgen dan voorrang bij het bestellen van tickets. Voor wie dat niet wil is het mogelijk om geld terug te vragen in de periode van 22 augustus tot en met 16 september.

Nieuws

Meest gelezen

menu