Sleehelling en paden favoriet voor geluidswal Baggelhuizen

Sleehelling en paden favoriet geluidswal Baggelhuizen

Op de geluidswal van Baggelhuizen moeten onder meer een sleehelling, uitzichtpunt en fruitbomen komen. De plannen van de werkgroep zijn enthousiast ontvangen in de wijk.

Op de geluidswal van Baggelhuizen moeten onder meer een sleehelling, uitzichtpunt en fruitbomen komen. De plannen van de werkgroep zijn enthousiast ontvangen in de wijk.

De geluidswal is een langgekoesterde wens van de wijk Baggelhuizen in Assen vanwege geluidsoverlast vanaf het TT Circuit en de A28. Door de vele projecten in het kader van de FlorijnAs kan de wal aangelegd worden met grond uit de gemeente en dat scheelt veel geld. Naast dat de wal geluid wegneemt van de A28, biedt de wal ook perspectief voor de inrichting. Een werkgroep met inwoners van de wijk werkte de afgelopen weken hard aan plannen. Die zijn gepresenteerd aan de wijk en enthousiast ontvangen. ,,Ze werken heel constructief mee'', zegt wethouder Harmke Vlieg (ChristenUnie).

De geluidwal moet een natuurlijke uitstraling krijgen. ,,Wandel- en mountainbikepaden zijn populair en ruimte om te spelen'', zegt Vlieg. Ook een vleermuizen- en bijenhotel staan op het verlanglijstje. ,,En een sleehelling. Als er dan sneeuw ligt is zo'n wal natuurlijk heel erg leuk.'' De komende tijd wordt duidelijk welke plannen gerealiseerd worden. Vlieg verwacht dat veel plannen haalbaar zijn. ,,Er zitten geen gekke dingen tussen die veel geld kosten.”

Een andere grote wens is een scherm bij het fietstunneltje naar Witten. Anders ontstaat in de wal een geluidslek. Zo'n scherm kost 150.000 euro. Bij de voorjaarsnota bekijkt Vlieg of geld vrijgemaakt kan worden. ,,Het is een terechte wens van de wijk, dus ik ga mijn uiterste best doen.''

De aanleg van de geluidwal ligt op schema. Het komende jaar komt er veel zand vrij bij de aanleg van de autotunnel bij het station in Assen. De geluidswal is half af en op dit stuk kan vast begonnen worden met de inrichting. ,,Anders ligt er alleen een bult zand, dat is zonde.'' In 2020 is de geluidswal volledig af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu