Nieuwe wandelroutes: slenteren door bossen bij Orvelte of een potje discgolf in Beilen

Burgemeester Mieke Damsma onthult de nieuwe wandelroutepaal. Foto: Gerrit Boer

Wandelen kan natuurlijk altijd, maar de inspiratie ontbreekt nog wel eens. Daar is nu in Midden-Drenthe een oplossing voor. Er zijn talloze routes uitgezet waarmee een wandelaar zelf kan kiezen hoe ver en waar langs hij of zij loopt.

Via www.wandelnet.nl kunnen de tracés voor Midden-Drenthe geraadpleegd en gepland worden. Dat is het landelijke wandelknooppunt waar de gemeente zich gisteren bij aansloot. Een papieren kaart is nog in de maak, maar in principe is elk willekeurig paaltje met nummer een startpunt.

De eerste fase van het project beslaat het gebied Beilen, Westerbork, Witteveen, Orvelte, Mantinge, Wijster, Nieuw Balinge en Elp. Er zijn niet alleen paaltjes geplaatst, er zijn ook werkelijk nieuwe routes gecreëerd door bijvoorbeeld afspraken te maken met grondeigenaren.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de nieuwe tracés zijn bijvoorbeeld de paden door de bossen van Orvelte. ,,Een prachtige historische omgeving waar voor een deel nog geen routes waren. Door het netwerk zijn daar nu nieuwe routes te bewandelen’’, zegt Ingeborg de Groot van het Recreatieschap Drenthe.

Ook een bijzondere route is er in Beilen langs de locatie voor Discgolf. ,,Hier is het netwerk langs geleid, zodat wandelaars hier gebruik van kunnen maken.’’ Discgolf lijkt op de gewone sport golf, maar dan met een disc, een soort frisbee. De baan in Beilen heeft negen holes.

Enthousiasme

Nieuwe tracés zijn er verder bij het Terhorsterzand en het Mantingerveld. De natuurgebieden zijn met elkaar verbonden en ook met de dorpen rondom de gebieden.

De Groot merkt al enthousiasme voor de routes: ,,We horen opmerkingen van inwoners die door het knooppuntennetwerk op bijzondere plekken in hun eigen omgeving komen, waar ze nooit eerder zijn geweest.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu