'Slimme Drentse maakindustrie' krijgt miljoen euro subsidie

Maakindustrie. Foto: Pixabay.com

Drentse ondernemers die hun bedrijf slimmer en schoner willen maken en die hun ervaringen met andere bedrijven willen delen, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken. Daar heeft de provincie in totaal een miljoen euro voor over.

Gedeputeerde Henk Brink legt uit dat binnen dit project zogenaamde voorbeeldbedrijven andere mkb’ers gaan inspireren om hun bedrijf ook slimmer en schoner in te richten.

,,Veel bedrijven weten dat ze in moeten spelen op nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en de energietransitie om de concurrentie het hoofd te blijven bieden. Maar waar moet je beginnen, welke investeringen kun je het beste doen en welke apparatuur is het meest geschikt? Dat zijn vragen waar ondernemers mee worstelen. En van wie kunnen ze dan beter adviezen krijgen dan van andere ondernemers? Met deze subsidieregeling hopen we de drempel te verlagen voor de bedrijven die hierin het voortouw willen nemen.”

Maximaal 200.000 euro per bedrijf

De miljoen euro ligt klaar voor maakbedrijven die investeren in het slimmer maken van hun productieprocessen en ook aandacht besteden aan duurzaamheid. Daarnaast moet het bedrijf ook laten zien welke activiteiten het onderneemt om kennis te delen met andere mkb’ers en eventueel ook met kennis- en onderwijsinstellingen.

De demonstratiebedrijven kunnen 50 procent subsidie krijgen op investeringen tot een maximum van 200.000 euro per bedrijf.

De subsidieregeling gaat op 1 oktober 2019 van start en loopt uiterlijk tot en met 31 maart 2020, mits het budget niet al is uitgeput.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu