Sloop De Molenhof gaat van start

Op 7 maart start de sloop van een gedeelte van woon-zorgcentrum De Molenhof in Havelte. Op de plek komen 24 zorgwoningen en zes gastenverblijven voor familieleden.

In het gedeelte dat tijdens de nieuwbouw blijft staan, zijn aanpassingen aangebracht, zodat het winkeltje, de keuken en het restaurant kunnen blijven. De ingang is verplaatst en in de oorspronkelijke hal zit nu het restaurant. Een aantal gastenverblijven en de dagactiviteiten ‘Welkom’ blijven ook open tijdens de nieuwbouw.

Het aantal zorgwoningen is minder dan dat er nu aan appartementen zijn. Dat komt mede door de veranderingen in de ouderenzorg, waardoor er minder specifieke zorgplaatsen komen. Naast de nieuwe woningen zijn er ook nog de negentien bestaande aanleunwoningen waar ZZWD eveneens de zorg verleent. Verder komen er ruimten voor onder meer dagactiviteiten en gastenverblijven.

Zodra de nieuwbouw klaar is, wordt het deel van De Molenhof, dat nu blijft staan, alsnog gesloopt. Hier komen nieuwe voorzieningen in de plaats voor Welzijn Mensen Werk (WMW). En er wordt gekeken of er plaats is voor een nieuw dorpshuis, ter vervanging van het huidige De Veldkei en Dorpsgemeenschap Havelte.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu