Sloop Emmer Meerstraatflats pas eind dit jaar voltooid

Foto: Martin Laning.

De sloop van de Meerstraatflats in Emmen is opnieuw vertraagd, zo heeft woningcorporatie Lefier aan omwonenden laten weten. Pas half december zijn alle sloopwerkzaamheden voltooid.

De sloop van de Meerstraatflats begon in maart en zou in eerste instantie voor de zomer voltooid zijn. De uitbraak van het Coronavirus gooide roet in het eten waardoor de planning werd bijgesteld naar eind deze maand.

Maar corona zorgt opnieuw voor vertraging. De aannemer moet het met minder mensen doen en kan dus minder snel werken. Ook kosten sommige sloopwerkzaamheden meer tijd dan gedacht. Volgens Lefier is de aannemer pas begin december klaar met de sloop van de derde Emmer flat en heeft hij daarna nog twee weken nodig om het terrein op te ruimen.

Knarrenhof

De Meerstraatflats maken plaats voor een wooncomplex met huur- en koopwoningen, een zogenaamd Knarrenhof waarin naoberschap centraal staat. Bewoners kijken er actief naar elkaar om en helpen elkaar.

De bedoeling is dat bewoners uiterlijk over twee jaar de sleutel krijgen. Ruim honderd mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor een plek in Emmens eerste hofje.

Nieuws

Meest gelezen

menu